Antony Hamilton

Antony Hamilton neuvoa antavaksi asiantuntijaksi SPARKS-hankkeeseen

SPARKS

Kansainvälistä mainetta niittänyt australialainen koreografi Antony Hamilton tuo SPARKSiin vahvaa koreografista osaamista vapaan taiteilijan taustastaan sekä roolistaan arvostetun Chunky Moven taiteellisena johtajana.

Antony Hamilton liittyy mukaan SPARKS-hankkeeseen. Hän tuo hankkeeseen mukanaan vahvaa koreografista osaamista.

Sydneyssä, Perthissä ja New Yorkissa tanssia opiskelleen Hamiltonin teoksissa liike, ääni ja visuaaliset elementit sulautuvat hienovaraisesti toisiinsa.

Hamiltonin teokset rakentuvat ihmiskehon tutkimukselle. Teoksissa keho voi näyttäytyä samanaikaisesti sekä primitiivisenä että nykyhetkeen ja tulevaisuuteen sidottuna. Teoksissa kehoa tarkastellaan rajapintana, joka synnyttää uusia ideoita ja luo uudenlaisia yhteyksiä ympäröivään maailmaan. Hamilton tutkii taiteellaan, miten ihmisen onnistuu luoda nahkansa muutosten kynnyksellä jatkuvasti muuttuvassa maailmassa.

Vuonna 2013 Hamilton toimi Lucy Guerin Inc Dance Companyn johtajana ja vuonna 2014 National Gallery of Victorian vierailevana tanssin kuraattorina. Vuosina 2016–2018 hän työskenteli Dancemakers Toronton ensimmäisenä kansainvälisenä residenssitaiteilijana.

Hamilton on arvostettu ja palkittu koreografi. Hän on ollut ehdolla neljästi ja palkittu kahdesti Helpmann Awards -kilpailussa. Hänelle on myönnetty useita Green Room Awards -palkintoja. Lisäksi Hamilton on palkittu The New York Dance & Performance Awardsin Bessie-palkinnolla erinomaisesta tuotannosta.

SPARKS-hankkeen asiantuntijat työskentelevät Tanssin talon kutsumina ja toimivat suorassa vuorovaikutuksessa taiteilijoiden kanssa. He toimivat taiteilijoiden tukena ja kaikupohjana koko projektin ajan. Asiantuntijat ovat Mathilde Monnier, Antony Hamilton, Bia Oliveira ja Katherine Profeta.

Lue lisää: SPARKS-hanke etenee -kahdeksan teosideaa Erkko-saliin valittu jatkoon.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon