SPARKS

Havainnekuva Tanssin talon rakennuksesta

Hanke

SPARKS on Tanssin talon taiteellinen kehittämishanke, joka toteutetaan vuosina 2019–2023. Hankkeessa tuotetaan kolme kantaesitystä sekä 700-paikkaiseen Erkko-saliin että 220-paikkaiseen Pannuhalliin. Hanke tukee suomalaisia esiintyviä taiteilijoita, jotka haluavat luoda uusia tuotantoja suurille näyttämöille. SPARKS toteutetaan Suomen kulttuurirahaston ja Tanssin talon rahoittamana.

Hankkeessa taiteilijoille tarjotaan tarvittavat resurssit teosten luomisprosessin ajaksi. Prosessi koostuu kolmesta vaiheesta: tutkimuksesta, taiteilijaresidenssistä ja tuotannosta. Tuki kattaa työryhmien palkkiot, residenssiaikaa harjoitussalissa ja teatterissa sekä mahdollisuuden konsultoida dramaturgeja, tuottajia ja koreografeja koko prosessin ajan.

Asiantuntijat Erkko-salin tuotannoissa

SPARKS-hankkeessa on mukana neljä arvostettua asiantuntijaa, jotka tuovat mukanaan monipuolista osaamista koreografiasta, dramaturgiasta, tuottamisesta, verkostoitumisesta ja kiertuekäytännöistä. He ovat mukana koko SPARKS-hankkeen ajan ja tukevat Erkko-salin teosten kehitystyötä.

Asiantuntijoina toimivat:

Mathilde Monnier, arvostettu ranskalainen koreografi ja Centre National de la Dansen entinen johtaja

Antony Hamilton, palkittu australialainen koreografi ja Chunky Moven taiteellinen johtaja

Bia Oliveira, yli 30 vuotta esittävien taiteiden parissa työskennellyt isobritannialaisen Sadler’s Wells -teatterin tuotanto- ja kiertuejohtaja

Katherine Profeta, yhdysvaltalainen dramaturgi ja Yalen yliopiston dramaturgian ja draamallisen kritiikin professori


Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.